Ciències Polítiques i Relacions Internacionals, ara podràs fer aquests estudis a Andorra

Ciències Polítiques i Relacions Internacionals, ara podràs fer aquests estudis a Andorra

La relació històrica entre la Universitat d’Andorra (UdA) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) fa un pas més. Les dues institucions oferiran conjuntament dos nous programes acadèmics de primer cicle universitari: el bàtxelor en Ciència Política i el bàtxelor en Relacions internacionals. La nova oferta formativa serà una realitat gràcies a un nou acord de col·laboració signat pel rector de l’UdA, Juli Minoves, i la rectora de la UOC, Àngels Fitó. La trobada s’ha celebrat aquest dimarts primer d’abril a la seu de l’UdA.

Aquests nous programes virtuals permetran a l’alumnat d’ambdues universitats l’obtenció del títol oficial de bàtxelor a través de l’UdA amb la superació de 180 crèdits i l’obtenció del títol oficial de grau de l’Estat espanyol a través de la UOC, amb la superació de 66 crèdits addicionals. A més, s’oferirà un minor d’Andorra dins dels plans d’estudi de la UOC. Ambdues universitats han posat èmfasi en el fet que fan la formació en català, reforçant la presència de la llengua oficial en l’àmbit universitari.

D’altra banda, l’acord preveu incentivar la recerca, la transferència i l’emprenedoria del personal investigador de l’UdA a la UOC i viceversa a través d’estades de recerca que podran fer els doctorands i el personal investigador d’ambdues institucions i de codirigir tesis doctorals. Alhora, el conveni inclou descomptes per al personal investigador de l’UdA en cursos de recerca, transferència i emprenedoria de la UOC.

Relació històrica

El vincle entre la UOC i l’UdA és històric. L’any 1996 ja van signar un primer acord de col·laboració que permetia que l’estudiantat andorrà pogués obtenir, a més de la titulació andorrana, la titulació oficial espanyola. Més tard, el 2011, es va signar una addenda que incloïa un tracte de reciprocitat; és a dir, que l’estudiantat de grau de la UOC pogués obtenir també una titulació de bàtxelor del sistema andorrà de 180 crèdits europeus.

El 2016, l’aliança fa un pas endavant, facilitant que els estudiants de màster de la UOC puguin obtenir també una titulació de màster andorrana, amb l’UdA, i viceversa. La darrera trobada oficial entre la rectora Fitó i el rector Minoves es va celebrar l’octubre de 2024 a la seu de la UOC, i va ser aleshores, i en el marc de les trobades periòdiques a la Xarxa Vives d’Universitats, que es va gestar l’acord signat avui a Andorra.

Andorra és jove