21 estudiants han gaudit ja d’una beca Fulbright

21 estudiants han gaudit ja d’una beca Fulbright

El comitè bilateral Fulbright ha dut a terme la reunió anual aquest dijous per fer el seguiment de l’execució del programa Fulbright Andorra. La trobada, celebrada al Principat, l’han encapçalada les copresidentes del comitè: la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i la cònsol general dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, Lia Miller; juntament amb el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró. La reunió ha servit per aprovar la selecció del candidat a la beca Fulbright 2026-2027, que es comunicarà a la persona guanyadora els pròxims dies. Des de la posada en marxa del programa, el curs acadèmic 2002-2003, 21 estudiants andorrans han rebut la beca Fulbright per ampliar els estudis als Estats Units.

A més, el comitè també ha repassat altres activitats educatives conjuntes que pretenen fomentar els intercanvis educatius, culturals i formatius entre els joves.

Més de vint anys del programa Fulbright a Andorra

El comitè bilateral Fulbright entre Andorra i els Estats Units té actiu un programa amb dos grans eixos: el primer són la beca Fulbright per a ciutadans andorrans, que anualment s’atorga a un estudiant i cobreix les despeses de matrícula, estada, viatge i costos addicionals d’un curs acadèmic (renovable a dos) per cursar un màster o doctorat als Estats Units.

El segon eix ofereix als ciutadans estatunidencs la possibilitat de venir al Principat com a assistents de conversa de llengua anglesa a les escoles andorranes de segona ensenyança, batxillerat i al centre de formació professional. Cada any s’ofereixen cinc beques d’una durada de nou mesos i des de l’inici del programa n’han fet estada un centenar.

El programa Fulbright va ser creat l’any 1946, en finalitzar la Segona Guerra Mundial pel senador nord-americà J. William Fulbright, amb l’objectiu de fomentar els intercanvis educatius, culturals i formatius, entre els estatunidencs i els ciutadans d’altres països.

Andorra és jove