Ja pots estudiar Relacions Internacionals a la Universitat Carlemany!

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, el decret pel qual s’aprova el pla d’estudis del bàtxelor en Relacions Internacionals de la Universitat Carlemany.
L’alumnat d’aquest bàtxelor adquirirà competències específiques, com ara analitzar els fenòmens internacionals i la realitat del món global actual des d’una perspectiva interdisciplinària; aplicar el coneixement i l’estructura i el funcionament de les institucions internacionals a la resolució de problemes; i, desenvolupar estudis d’anàlisi i/o d’intervenció de les polítiques públiques en l’àmbit internacional en matèria de política exterior, defensa i seguretat, i desenvolupament. A més, els alumnes cursaran assignatures de dret internacional públic i privat; economia i comerç internacional; sistema internacional contemporani; i digitalització i ciberseguretat en les relacions internacionals.
Les persones que en surtin titulades podran exercir com a tècnics, consultors i gestors en els àmbits governamentals que disposin d’una competència en matèria internacional i que puguin esdevenir personal del cos diplomàtic i consular; en organismes internacionals; en afers públics; en organitzacions no governamentals (ONG); en institucions privades internacionals; o en empreses de comunicació i consultories professionals.
La durada dels estudis –que tenen una càrrega de treball de 180 crèdits europeus– és de tres cursos acadèmics a temps complet dividits en sis semestres. No obstant això, aquests estudis també es poden cursar a temps parcial, adequant-ne la durada. La titulació s’imparteix en modalitat no presencial. Aquest pla d’estudis compta amb l’acreditació favorable de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA).
Competència digital ciutadana
En un altre ordre de qüestions en matèria educativa, el Govern ha aprovat el decret pel qual es delega a la Universitat d’Andorra l’organització de la prova de competència digital ciutadana de nivell usuari avançat.
Atesa la conveniència de garantir una organització eficient i de qualitat, es considera adient encomanar la gestió de la prova oficial de nivell usuari avançat a la Universitat d’Andorra. Aquesta institució d’educació superior pública disposa de l’experiència acadèmica i dels recursos tècnics adequats per assumir l’organització de la prova, fet que contribuirà a assegurar la rigorositat en l’avaluació i a optimitzar els mitjans materials i humans necessaris.
La col·laboració de la Universitat d’Andorra en aquesta iniciativa permetrà també reforçar la coordinació entre el sistema educatiu superior i els objectius nacionals en matèria de capacitació digital de la ciutadania. Els diplomes de competència digital ciutadana (CDC) acrediten oficialment el domini de les habilitats digitals dels ciutadans andorrans en diferents nivells: usuari fonamental, intermedi i avançat.